maandag 23 januari 2017, week 04


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
23/01 11u00  Tata bouwt overslaghaven IJmuiden IJMUIDEN (ANP) - Tata Steel bouwt in IJmuiden een nieuwe overslaghaven voor staalschroot dat in de fabriek wordt gerecycled. Volgens het staalbedrijf vormt de nieuwe overslaghaven, die in de bestaande haven op het terrein van Tata wordt gevestigd, een duurzamer alternatief ten opzichte van de huidige locatie waar boten aanmeren voor het lossen van schroot. Het bericht Tata bouwt overslaghaven IJmuiden verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 11u00  Pliskova als laatste naar kwartfinales MELBOURNE (ANP) - De Tsjechische tennisster Karolina Pliskova heeft zich maandag als achtste en laatste geplaatst voor de kwartfinales op de Australian Open. De nummer vijf van de plaatsingslijst was in haar partij uit de vierde ronde in twee sets de baas over de Australische Daria Gavrilova: 6-3 6-3. Het bericht Pliskova als laatste naar kwartfinales verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 10u45  Van der G. wil zaak achter gesloten deuren AMSTERDAM (ANP) - Volkert van der G. wil dat de zaak maandag tegen hem achter gesloten deuren wordt behandeld. Dat zei zijn advocaat Willem Jebbink aan het begin van de zitting waarin de rechtbank in Amsterdam moet besluiten of Van der G. opnieuw gevangen moet worden genomen. Dat verzoek is gedaan omdat hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating zou hebben geschonden. Het bericht Van der G. wil zaak achter gesloten deuren verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 10u30  Volkert van der G. aanwezig bij rechtszitting AMSTERDAM (ANP) - Met een vertraging van bijna een week is maandag toch de zaak tegen Volkert van der G. begonnen in de rechtbank in Amsterdam. De moordenaar van Pim Fortuyn is daarbij zelf ook aanwezig. Het Openbaar Ministerie wil dat hij weer de gevangenis in gaat, omdat hij de voorwaarden van zijn voorlopige vrijlating zou hebben geschonden. Het bericht Volkert van der G. aanwezig bij rechtszitting verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 10u15  Kruidvat waarschuwt voor ontkalk producten Kruidvat waarschuwt consumenten dat de Kruidvat Formula expert ontkalker en de Kruidvat ontkalker niet voldoen Het bericht Kruidvat waarschuwt voor ontkalk producten verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 10u00  Djokovic-bedwinger Istomin uitgeschakeld MELBOURNE (ANP) - Aan de opmars van Denis Istomin op de Australian Open is maandag een einde gekomen. De Bulgaar Grigor Dimitrov sloeg de Oezbeekse tennisser in de vierde ronde naar huis: 2-6 7-6 (2) 6-2 6-1. Istomin was in de tweede ronde verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van Novak Djokovic, de zesvoudig winnaar van het grandslam in Melbourne. Hij moest zich maandag op de baan meerdere keren aan zijn rug laten behandelen. Het bericht Djokovic-bedwinger Istomin uitgeschakeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 10u00  Trump zet dollar onder druk AMSTERDAM (ANP) - De waarde van de dollar ging maandagochtend verder onderuit. Op de markt galmt de ongekend harde inauguratiespeech van president Donald Trump van afgelopen vrijdag nog na. Zijn 'America first'- boodschap roept vragen op over de rol die de VS de komende jaren internationaal willen spelen en voedt onzekerheid over de manier waarop zijn verkiezingsbeloftes de afgelopen tijd zijn geïnterpreteerd. Het bericht Trump zet dollar onder druk verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 10u00  ‘Arts bewaart medicijnen voor arme patiënt’ DEN HAAG (ANP) - Hoewel het eigenlijk niet mag, bewaart een op de vijf huisartsen overgebleven medicijnen voor patiënten die de hoge zorgkosten niet kunnen betalen. Dat blijkt uit een maandag verschenen onderzoek van televisieprogramma Het Nationaal Zorgdebat (Omroep MAX). Het bericht ‘Arts bewaart medicijnen voor arme patiënt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 09u30  TMG en Lighting blikvangers op Damrak AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is maandag met verlies geopend. Ook elders in Europa kleurden de graadmeters rood. Beleggers verwerkten onder meer de inauguratiespeech van de Amerikaanse president Donald Trump. Telegraaf Media Groep (TMG) stond op Beursplein 5 in de belangstelling nadat John de Mol bekendmaakte het concern over te willen nemen. Verder opende Philips Lighting de boeken. Het bericht TMG en Lighting blikvangers op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 09u15  Na 18 jaar weer kwartfinale Lucic-Baroni MELBOURNE (ANP) - De Kroatische tennisster Mirjana Lucic-Baroni moest er achttien jaar op wachten, maar ze is er maandag in geslaagd voor het eerst sinds Wimbledon 1999 de kwartfinales te bereiken van een grandslamtoernooi. De 34-jarige Lucic verrichtte dat persoonlijke succes op de Australian Open. waar ze in de vierde ronde afrekende in minder dan een uur met de 21-jarige Amerikaanse Jennifer Brady: 6-4 6-2. Het bericht Na 18 jaar weer kwartfinale Lucic-Baroni verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 09u00  Philips Lighting voorziet groei in 2017 EINDHOVEN (ANP) - Philips Lighting verwacht dit jaar een einde te kunnen maken aan de krimpende omzet, bij een verder stijgende winstmarge. Dat maakte het vorig jaar van Philips afgesplitste verlichtingsbedrijf maandag bekend. Het bericht Philips Lighting voorziet groei in 2017 verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 09u00  ‘Zwaardere straf voor roekeloos rijden’ HILVERSUM (ANP) - Het Fonds Slachtofferhulp vindt dat mensen die een ernstig ongeluk veroorzaken door roekeloos rijden veel zwaarder moeten worden gestraft. Uit een onderzoek van de universiteit Tilburg in opdracht van het fonds blijkt dat rechters deze verdachten steeds minder vaak veroordelen voor dit rijgedrag. Slachtofferhulp wil daarom dat de wet wordt aangepast zodat deze verkeersdeelnemers niet onder hun straf uit kunnen komen. Het bericht ‘Zwaardere straf voor roekeloos rijden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 08u30  Falcons en Patriots strijden om Super Bowl ATLANTA (ANP) - De strijd om de Super Bowl gaat dit jaar tussen de american footballers van Atlanta Falcons en New England Patriots. De populaire en door tientallen miljoenen bekeken finale van de National Football League is op 5 februari in Houston. Het bericht Falcons en Patriots strijden om Super Bowl verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 08u30  Kruidvat haalt ontkalker terug DEN HAAG (ANP) - Kruidvat roept flessen met ontkalkingsmiddelen voor waterkokers en koffiezetapparaten terug. Het gaat om het middel Kruidvat Formula Expert ontkalker en Kruidvat ontkalker. Het bericht Kruidvat haalt ontkalker terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/01 07u45  Rode cijfers voor beurs Tokio TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met verlies gesloten. Beleggers in de Japanse hoofdstad reageerden op de inauguratietoespraak van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump van afgelopen vrijdag. De yen ging in waarde omhoog tegenover de dollar. Het bericht Rode cijfers voor beurs Tokio verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 11u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Steeds meer biokippen en -koeien in Nederland23/01 02u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Nederland telt steeds meer biokippen en -koeien. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal biologisch gehouden kippen in de jaren 2011 tot en met 2016 met bijna twee derde is gegroeid tot 3 miljoen stuks. Het aantal biorunderen verdubbelde in die periode tot bijna 70.000 dieren. Het bericht Steeds meer biokippen en -koeien in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
13x Twee miljoen mensen krijgen hulp bij zorg23/01 02u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - In 2015 ontvingen bijna twee miljoen volwassen Nederlanders zorg en ondersteuning, omdat ze niet voor zichzelf konden zorgen. Zij kregen hulp bij dagelijkse handelingen, zoals het doen van het huishouden, het zichzelf aan- en uitkleden of het verzorgen van wonden. Een groot deel van deze zorg en ondersteuning krijgen zij van de partner, volwassen kinderen, ouders, buren, vrienden of vrijwilligers, blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Zorg die wordt vergoed (bijvoorbeeld door de gemeente) en zorg die mensen particulier kunnen inkopen, komen iets minder vaak voor: respectievelijk ruim 6 procent en ongeveer 3 procent. Het bericht Twee miljoen mensen krijgen hulp bij zorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x OM presenteert bewijs tegenwerking Volkert23/01 03u45 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie laat maandagochtend bewijzen zien en horen van de wijze waarop de moordenaar van Pim Fortuyn het resocialisatieproces na zijn vrijlating tegenwerkt. Dat kondigde het OM vorige week al aan tijdens een zitting waarin de rechtbank in Amsterdam werd verzocht Volkert van der G. opnieuw gevangen te nemen. Het bericht OM presenteert bewijs tegenwerking Volkert verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Serena Williams door naar kwartfinales23/01 04u15 - Nieuws.nl: MELBOURNE (ANP) - Serena Williams heeft de kwartfinales van de Australian Open bereikt. Ze versloeg de Tsjechische Barbora Strycova in twee sets. Het bericht Serena Williams door naar kwartfinales verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Batterij oorzaak van problemen Galaxy Note 723/01 03u45 - Nieuws.nl: SEOUL (ANP) - De problemen met de Galaxy Note 7 werden veroorzaakt door batterijen met de verkeerde maat, wat tot oververhitting en brand leidde. De accu paste niet goed in de behuizing van het toestel. Dat zei het bedrijf zondagnacht tijdens een persconferentie. Het elektronicaconcern deed maanden onderzoek naar de problemen met de smartphones. Er werden tevens drie externe onderzoeksbureau's ingeschakeld: UL, Exponent en TÜV Rheinland. Het bericht Batterij oorzaak van problemen Galaxy Note 7 verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Kramer niet naar wereldbeker Berlijn23/01 00u15 - Nieuws.nl: UTRECHT (ANP) - Sven Kramer ontbreekt volgende week bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn. De schaatser van LottoNL-Jumbo zit niet bij de ploeg die de selectiecommissie van de KNSB zondagavond heeft bekendgemaakt. Het bericht Kramer niet naar wereldbeker Berlijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
8x Rutte: ga weg als het je hier niet bevalt23/01 05u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Mensen die het in Nederland niet bevalt moeten weg gaan. Dat stelt premier Mark Rutte in een interview met het AD. ,,Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg! Dat is toch een keuze die je hebt? Als je in een land woont waar je je zo kapot ergert aan hoe we hier met elkaar omgaan. Je hebt de keuze, ga weg! Je hoeft hier niet te zijn!.'' Het bericht Rutte: ga weg als het je hier niet bevalt verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x TMG en Lighting blikvangers op Damrak23/01 09u30 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is maandag met verlies geopend. Ook elders in Europa kleurden de graadmeters rood. Beleggers verwerkten onder meer de inauguratiespeech van de Amerikaanse president Donald Trump. Telegraaf Media Groep (TMG) stond op Beursplein 5 in de belangstelling nadat John de Mol bekendmaakte het concern over te willen nemen. Verder opende Philips Lighting de boeken. Het bericht TMG en Lighting blikvangers op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Philips Lighting voorziet groei in 201723/01 09u00 - Nieuws.nl: EINDHOVEN (ANP) - Philips Lighting verwacht dit jaar een einde te kunnen maken aan de krimpende omzet, bij een verder stijgende winstmarge. Dat maakte het vorig jaar van Philips afgesplitste verlichtingsbedrijf maandag bekend. Het bericht Philips Lighting voorziet groei in 2017 verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x ‘Zwaardere straf voor roekeloos rijden’23/01 09u00 - Nieuws.nl: HILVERSUM (ANP) - Het Fonds Slachtofferhulp vindt dat mensen die een ernstig ongeluk veroorzaken door roekeloos rijden veel zwaarder moeten worden gestraft. Uit een onderzoek van de universiteit Tilburg in opdracht van het fonds blijkt dat rechters deze verdachten steeds minder vaak veroordelen voor dit rijgedrag. Slachtofferhulp wil daarom dat de wet wordt aangepast zodat deze verkeersdeelnemers niet onder hun straf uit kunnen komen. Het bericht ‘Zwaardere straf voor roekeloos rijden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
35194
Gelezen:
16542
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven