vrijdag 30 september 2016, week 39


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
30/09 11u45  Buma over ontgroening: niemand boven wet DEN HAAG (ANP) - Niemand staat boven de wet. Bij misstanden moet worden opgetreden. Dat stelt CDA-fractieleider Sybrand Buma vrijdag over de misstanden tijdens ontgroeningen van het Groningse studentencorps Vindicat. Buma was lid van Vindicat. Het bericht Buma over ontgroening: niemand boven wet verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 11u45  Stichting wil een Jeroen Boschhuis DEN BOSCH (ANP) - Jheronimus Bosch moet ook de komende jaren aan de stad Den Bosch verbonden blijven. Dat zegt de Stichting Bosch 500, na een succesvol jubileumjaar over de schilder die vele bezoekers naar de Brabantse plaats trok. Het bericht Stichting wil een Jeroen Boschhuis verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 11u30  Bussemaker: schilderijen snel terug DEN HAAG (ANP) - De twee teruggevonden schilderijen van Van Gogh zullen ,,heel snel' terugkomen naar Nederland. Dat zei minister Jet Bussemaker (Cultuur) vrijdag. De doeken werden veertien jaar geleden gestolen uit het Van Gogh Museum in Amsterdam en zijn teruggevonden in Italië. Het bericht Bussemaker: schilderijen snel terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 11u30  Brandstichting moskee: drie jaar cel geëist ALMELO (ANP) - Vier mannen uit Enschede moeten drie jaar de gevangenis in omdat ze geprobeerd hebben een moskee in brand te steken. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagochtend geëist bij de rechtbank in Almelo. Een vijfde verdachte, de enige die een bekentenis heeft afgelegd en berouw heeft getoond, moet volgens het OM een celstraf van twee jaar krijgen. Het bericht Brandstichting moskee: drie jaar cel geëist verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 11u30  Werkloosheid eurozone blijft onveranderd LUXEMBURG (ANP) - De werkloosheid in de eurozone is in augustus opnieuw onveranderd gebleven op het laagste niveau in vijf jaar. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag. Het bericht Werkloosheid eurozone blijft onveranderd verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 11u30  Inflatie in eurozone loopt licht op LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurolanden is in september opgelopen tot 0,4 procent. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste schatting. Het bericht Inflatie in eurozone loopt licht op verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 11u15  Ook zakelijke beller kan maandelijks opzeggen DEN HAAG (ANP) - Ondernemers kunnen makkelijker van hun telefoonabonnement af. Een contract kan niet meer stilzwijgend voor een periode langer dan een maand worden verlengd. Voor consumenten was dat al geregeld, maar bedrijven vielen tot nu toe buiten de boot. Het bericht Ook zakelijke beller kan maandelijks opzeggen verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 11u15  Studentenverenigingen bijeen na geweld UTRECHT (ANP) - De Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) roept alle aangesloten 48 studentenverenigingen bijeen om extra maatregelen te nemen tegen geweld. Aanleiding is het incident bij de Groningse studentenvereniging Vindicat Atque. Daar werd een eerstejaars tijdens de introductieweek in augustus zo hard op zijn hoofd geslagen dat hij hersenoedeem opliep, een gevaarlijke zwelling in de hersenen door vochtophoping. Het bericht Studentenverenigingen bijeen na geweld verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 11u00  Acht aanhoudingen rond Ajax – Standard Luik AMSTERDAM (ANP) - Rondom de voetbalwedstrijd Ajax - Standard Luik in de Amsterdam ArenA heeft de politie donderdagavond acht personen aangehouden. Enkelen raakten bij de arrestatie lichtgewond. De politie moest meerdere malen in actie komen om te voorkomen dat supporters met elkaar op de vuist gingen, maakte ze vrijdag bekend. Het bericht Acht aanhoudingen rond Ajax – Standard Luik verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 10u45  Miljoenendeal voor badmintonbond PEKING (ANP) - Een miljoenendeal in het badminton moet de sport naar een hoger plan brengen. Wang Jianlin, de rijkste man van China, gaat de internationale badmintonbond BWF steunen met een financiële bijdrage van enkele honderden miljoenen dollars. Wang tekende namens zijn bedrijf, Dalian Wanda Group, vrijdag een contract van acht jaar met de badmintonbond. Het bericht Miljoenendeal voor badmintonbond verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 10u45  Hoge Raad: Staat misleidde niet rond Fortis DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat heeft beleggers in 2008 niet misleid tijdens de redding van Fortis. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald. Het bericht Hoge Raad: Staat misleidde niet rond Fortis verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 10u30  Deutsche Bank: geen reden voor speculaties FRANKFURT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Deutsche Bank voldoet aan alle kapitaaleisen en ligt op koers om zijn plannen uit te voeren. Er is dan ook geen reden voor speculaties over de toekomst van de bank. Dat stelde de topman van Deutsche Bank, John Cryan, vrijdag in een boodschap aan zijn personeel. Het bericht Deutsche Bank: geen reden voor speculaties verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 10u30  Airbus brengt alle activiteiten onder één dak PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Airbus neemt zijn organisatie op de schop en brengt alle activiteiten daarbij onder in één bedrijf. De productie van verkeersvliegtuigen, veruit de grootste divisie, komt daarbij onder één dak met de onderdelen die onder meer helicopters, raketten, satellieten en defensie-elektronica maken. Het bericht Airbus brengt alle activiteiten onder één dak verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 10u15  Twee gestolen Van Goghs na 14 jaar terecht NAPELS (ANP) - Twee schilderijen van Vincent van Gogh, die in 2002 waren gestolen uit het Van Gogh Museum, zijn terecht, meldt het museum. Later vrijdagochtend geeft de Italiaanse hoofdofficier van justitie in Napels uitleg op een persbijeenkomst. Het gaat om de doeken Zeegezicht bij Scheveningen (1882) en Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen (1884/85). Het bericht Twee gestolen Van Goghs na 14 jaar terecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
30/09 10u00  Verstappen vijfde in tweede training Sepang SEPANG (ANP) - Max Verstappen heeft vrijdag de vijfde tijd neergezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Maleisië. De jarige Nederlander was in zijn Red Bull ruim een seconde langzamer dan de snelste coureur in de sessie, de Brit Lewis Hamilton van Mercedes. Het bericht Verstappen vijfde in tweede training Sepang verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 11u45Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Punterwerf in Giethoorn door brand verwoest30/09 02u30 - Nieuws.nl: GIETHOORN (ANP) - Bij een hevige brand in het Overijsselse Giethoorn is een punterwerf in de nacht van donderdag op vrijdag tot de grond toe afgebrand. De brandweer kon voorkomen dat rietgedekte woningen dichtbij het pand aan de Beulakerweg ook vlam vatten. Het bericht Punterwerf in Giethoorn door brand verwoest verscheen eerst op Nieuws.nl.
16x Orkaan Matthew raast langs Curaçao30/09 02u45 - Nieuws.nl: WILLEMSTAD (ANP) - Orkaan Matthew raast met windsnelheden van zo'n 120 kilometer per uur langs Curaçao. Eerder op donderdag deed de orkaan de Caraïbische eilanden al aan, met overstromingen en landverschuivingen als gevolg. Ook werden vliegvelden gesloten en veel inwoners verschansten zich in schuilkelders. Op het vulkanische eiland St. Vincent kwam iemand om het leven. Het bericht Orkaan Matthew raast langs Curaçao verscheen eerst op Nieuws.nl.
15x Boeren amper te porren voor sojabonenteelt30/09 02u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Nederlandse landbouwers lopen nog altijd nauwelijks warm voor de teelt van gewassen als sojabonen, lupinen, veldbonen en luzerne. Van de totale Nederlandse landbouwgrond wordt momenteel 0,5 procent gebruikt voor die zogeheten eiwitgewassen, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Dat komt neer op ongeveer 9000 hectare. Het bericht Boeren amper te porren voor sojabonenteelt verscheen eerst op Nieuws.nl.
15x Loonkloof tussen top en werknemer groeit30/09 02u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De loonkloof tussen de top van een onderneming en de doorsnee werknemer van de duizend grootste bedrijven in Nederland is weer verder gegroeid. De vijf grootverdieners per bedrijf verdienden vorig jaar bruto ruim zes keer meer dan een gemiddelde werknemer, tegen 5,5 keer meer in 2010. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het bericht Loonkloof tussen top en werknemer groeit verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Platform hekelt ‘halfzachte’ aanpak tijgermug30/09 00u15 - Nieuws.nl: ROTTERDAM (ANP) - Het platform 'Stop invasieve exoten' gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Rotterdam over de aanpak van de Aziatische tijgermug door minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Van de rechtbank hoeft Schippers niets te doen tegen bedrijven die gebruikte autobanden importeren die met tijgermuggen zijn besmet, zoals het platform had gevraagd. Het bericht Platform hekelt ‘halfzachte’ aanpak tijgermug verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x ‘Buma, neem afstand van ontgroening Vindicat’30/09 00u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Politici die oud-lid zijn van het Groninger studentencorps Vindicat moeten afstand nemen van de ontgroeningspraktijken bij die vereniging. Dat zei minister Jet Bussemaker (Onderwijs) in het tv-programma Pauw. Ze doelde onder meer op CDA-fractieleider Sybrand Buma, die daar lid is geweest. Het bericht ‘Buma, neem afstand van ontgroening Vindicat’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Filmwereld maakt zich op voor Kalveren30/09 04u30 - Nieuws.nl: UTRECHT (ANP) - Filmmakend en filmminnend Nederland maken zich op voor de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Kalveren, de filmprijzen van het Nederlands Filmfestival. Vrijdagavond worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het L’Or Gouden Kalveren Gala in het Beatrix Theater in Utrecht. Het bericht Filmwereld maakt zich op voor Kalveren verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Jonge verdachten betrokken bij mensenhandel30/09 07u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Verdachten van mensenhandel zijn vaak jong. Ruim één op de vijf verdachten in 2015 was tussen de achttien en 22 jaar of zelfs nog minderjarig. Dat blijkt uit de Monitor mensenhandel van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Het bericht Jonge verdachten betrokken bij mensenhandel verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x PostNL bezorgde brieven op tijd in 201530/09 09u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - PostNL heeft in 2015 voldaan aan de wettelijke eis om minimaal 95 procent van de brieven de volgende werkdag te bezorgen. Ook heeft het postbedrijf genoeg postvestigingen om ervoor te zorgen dat iedere Nederlander voldoende toegang heeft tot zijn dienstverlening. Dat meldde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag. Het bericht PostNL bezorgde brieven op tijd in 2015 verscheen eerst op Nieuws.nl.
5x Jarige Verstappen zevende in vrije training30/09 07u00 - Nieuws.nl: SEPANG (ANP) - Max Verstappen is vrijdag als zevende geëindigd in de eerste vrije training van de Grote Prijs van Maleisië. Op zijn negentiende verjaardag ging hij in zijn bolide van Red Bull op het circuit van Sepang rond in een tijd van 1.36,973. Het bericht Jarige Verstappen zevende in vrije training verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
36456
Gelezen:
16223
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2016 Naar boven