donderdag 21 september 2017, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
21/09 10u30  Tienduizend extra kaarten voor Amstel Live ZOETERWOUDE (ANP) - Er gaan volgende week tienduizend extra kaarten in de verkoop van De Vrienden van Amstel LIVE! Door een aangepaste decorindeling zijn er meer plaatsen vrijgekomen voor de jubileumeditie van het jaarlijkse evenement in Ahoy in Rotterdam. Het bericht Tienduizend extra kaarten voor Amstel Live verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u15  Opnieuw jihadisten in Syrië gedagvaard DEN HAAG (ANP) - Het Landelijk Parket heeft opnieuw twee Nederlandse jihadisten gedagvaard die zich in Syrië hebben aangesloten bij de gewapende strijd. Het zijn Houssaine Z. (27) en Saad C. (28). Het bericht Opnieuw jihadisten in Syrië gedagvaard verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u15  Financials in trek op Damrak AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak ging donderdag licht omhoog. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden overwegend in het groen. Beleggers verwerkten het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente onveranderd te laten. Wel hintte de centrale bank op een renteverhoging in december. Het bericht Financials in trek op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u00  Minuut stilte voor Verbruggen bij UCI-congres BERGEN (ANP) - Tijdens het congres van de internationale wielrenfederatie UCI in Bergen is donderdag een minuut stilte gehouden voor Hein Verbruggen. De oud-voorzitter van de UCI overleed in juni op 75-jarige leeftijd na een langdurig ziekbed. ,,Velen van jullie kenden Hein goed'', zei de zittende preses Brian Cookson, die later op de dag hoopt te worden herkozen. ,,Hein heeft hard gevochten voor onze sport en enorm geholpen bij de ontwikkeling daarvan.'' Het bericht Minuut stilte voor Verbruggen bij UCI-congres verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u00  Rechter buigt zich over seksaffaire landmacht DEN HAAG (ANP) - De militaire kamer van de rechtbank Arnhem buigt zich maandag over een nieuwe affaire bij defensie. Een vrouwelijke militair van de landmacht beschuldigt een mannelijke collega van seksueel misbruik. De advocaat van de verdachte, Sébas Diekstra, bevestigt een bericht daarover in De Telegraaf. Het bericht Rechter buigt zich over seksaffaire landmacht verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 09u30  Dementiedeskundige (76) geeft out of the box advies aan verpleegtehuizen Naar verwachting is dementie in 2040 de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Dementiedeskundige, docent en adviseur Het bericht Dementiedeskundige (76) geeft out of the box advies aan verpleegtehuizen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 09u30  Moslim voelt zich vaker gediscrimineerd WENEN (ANP) - Moslims in Europa voelen zich in de afgelopen tien jaar in toenemende mate gediscrimineerd. Nederlandse moslims ervaren nog vaker discriminatie dan het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 10.000 moslims in vijftien verschillende EU-landen door het European Union Agency for Fundamental Rights (FRA). Het bericht Moslim voelt zich vaker gediscrimineerd verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 09u15  Politie: minder geregistreerde misdrijven DEN HAAG (ANP) - In de eerste zes maanden van dit jaar heeft de politie weer minder misdrijven geregistreerd. Vooral diefstal uit auto's en van brom- en snorfietsen, woninginbraken en straatroven laten een grote daling zien. Dat blijkt uit cijfers die de Nationale Politie donderdag heeft gepubliceerd. Het bericht Politie: minder geregistreerde misdrijven verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
21/09 09u15  Miljoen voor antiterreurmaatregelen AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam trekt een miljoen euro uit voor extra veiligheidsmaatregelen op drukke plekken in de stad. Die moeten de kans op een terroristische aanslag beperken, zo staat te lezen in de begroting voor 2018 die wethouder Udo Kock (financiën) heeft gepresenteerd. Het bericht Miljoen voor antiterreurmaatregelen verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
21/09 09u15  Voortvluchtige Italiaan opgepakt in Amsterdam AMSTERDAM (ANP) - Een voortvluchtige Italiaan is door een speciaal rechercheteam gearresteerd op het Waterlooplein in Amsterdam. De Italiaanse autoriteiten zochten de 33-jarige man in verband met het lidmaatschap van de 'Ndrangheta (de Siciliaanse maffia) en ook voor de handel in drugs. Het bericht Voortvluchtige Italiaan opgepakt in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
21/09 09u00  VN-klimaatcentrum naar Rotterdam en Groningen DEN HAAG (ANP) - Een nieuw centrum voor klimaatvraagstukken van de Verenigde Naties wordt in twee Nederlandse steden gevestigd: Rotterdam en Groningen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekendgemaakt. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat het kenniscentrum naar Nederland zou komen. Ook Japan is bij de oprichting van het centrum betrokken. Het bericht VN-klimaatcentrum naar Rotterdam en Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
21/09 09u00  Rus loopt duel met Hogenkamp mis SEOUL (ANP) - Het komt op het WTA-toernooi van Seoul niet tot een Nederlands onderonsje in de kwartfinales. Tennisster Arantxa Rus liep donderdag een duel met landgenote Richèl Hogenkamp mis, want ze moest in de tweede ronde buigen voor de Australische Priscilla Hon: 5-7 4-6. De negentienjarige Hon, nummer 308 van de wereld, mag het nu in de kwartfinale opnemen tegen Hogenkamp. Het bericht Rus loopt duel met Hogenkamp mis verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
21/09 08u45  Meer hulpvragen bij ANWB Alarmcentrale DEN HAAG (ANP) - De Alarmcentrale van de ANWB heeft een drukke zomer achter de rug. Het aantal vakantiegangers dat zich daar meldde met problemen, lag 6 procent hoger dan vorige zomer. Dat bevestigt een woordvoerder van de ANWB na een bericht in De Telegraaf. Het bericht Meer hulpvragen bij ANWB Alarmcentrale verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
21/09 08u45  Wielrenner Gerrans naar BMC SANTA ROSA (ANP) - De Australische wielrenner Simon Gerrans gaat op 37-jarige leeftijd nog een nieuw avontuur aan. Gerrans verhuist na dit seizoen van de Australische formatie Orica-Scott naar BMC. Hij treft bij de Amerikaanse ploeg onder anderen zijn landgenoten Rohan Dennis en Richie Porte. Het bericht Wielrenner Gerrans naar BMC verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
21/09 08u45  Prijzen koopwoningen verder omhoog DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in augustus met 7,8 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Het bericht Prijzen koopwoningen verder omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
Laatste update: vandaag om 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

45x Landen bekrachtigen afspraken vervolging MH1721/09 01u15 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP) - De landen die meewerken aan het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 hebben hun steun en samenwerking op papier bekrachtigd. In New York ondertekenden de ministers van Buitenlandse Zaken van Nederland, Australië, België, Maleisië en Oekraïne de afspraken die ze daarover hebben gemaakt. Het bericht Landen bekrachtigen afspraken vervolging MH17 verscheen eerst op Nieuws.nl.
34x Alzheimer Dag viert verjaardag Alzheimer Café21/09 04u15 - Nieuws.nl: AMERSFOORT (ANP) - Het is Wereld Alzheimer Dag. Dat betekent wereldwijd extra aandacht voor de groeiende groep mensen met dementie. In Nederland lijden 270.000 mensen aan dementie. Circa 70 procent van hen is getroffen door de ziekte van Alzheimer. Het bericht Alzheimer Dag viert verjaardag Alzheimer Café verscheen eerst op Nieuws.nl.
25x Meer dan miljoen mensen ernstig eenzaam21/09 05u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De Week tegen Eenzaamheid is donderdag begonnen. Tot en met 1 oktober laten tal van maatschappelijke organisaties zien wat zij doen tegen eenzaamheid. Het bericht Meer dan miljoen mensen ernstig eenzaam verscheen eerst op Nieuws.nl.
24x Gezamenlijk initiatief tegen eenzaamheid21/09 05u15 - Nieuws.nl: UTRECHT (ANP) - De Week tegen Eenzaamheid is van start gegaan. Onder het motto 'Kom erbij!’ laten tal van maatschappelijke organisaties, het sociaal werk, zorginstellingen en vrijwilligers en actieve burgers in het hele land zien wat zij doen tegen eenzaamheid. Het bericht Gezamenlijk initiatief tegen eenzaamheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
22x Wereldwijd 20 miljoen Alzheimer-patiënten21/09 05u15 - Nieuws.nl: AMERSFOORT (ANP) - Wereldwijd wordt donderdag aandacht besteed aan dementie en in het bijzonder aan de ziekte van Alzheimer tijdens Wereld Alzheimer Dag. De dag wordt sinds 1994 elk jaar op 21 september gevierd. Het bericht Wereldwijd 20 miljoen Alzheimer-patiënten verscheen eerst op Nieuws.nl.
22x Consumentenvertrouwen neemt wat af21/09 07u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De stemming onder consumenten is in september minder positief. Het consumentenvertrouwen komt uit op 23, tegen 26 in augustus. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het bericht Consumentenvertrouwen neemt wat af verscheen eerst op Nieuws.nl.
19x Aantal werkenden verder toegenomen21/09 07u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - In Nederland hadden 8,6 miljoen mensen in de leeftijd van 15 tot 75 jaar in augustus een baan. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en uitkeringsinstantie UWV. Het bericht Aantal werkenden verder toegenomen verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x Rus loopt duel met Hogenkamp mis21/09 09u00 - Nieuws.nl: SEOUL (ANP) - Het komt op het WTA-toernooi van Seoul niet tot een Nederlands onderonsje in de kwartfinales. Tennisster Arantxa Rus liep donderdag een duel met landgenote Richèl Hogenkamp mis, want ze moest in de tweede ronde buigen voor de Australische Priscilla Hon: 5-7 4-6. De negentienjarige Hon, nummer 308 van de wereld, mag het nu in de kwartfinale opnemen tegen Hogenkamp. Het bericht Rus loopt duel met Hogenkamp mis verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x VN-klimaatcentrum naar Rotterdam en Groningen21/09 09u00 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Een nieuw centrum voor klimaatvraagstukken van de Verenigde Naties wordt in twee Nederlandse steden gevestigd: Rotterdam en Groningen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekendgemaakt. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat het kenniscentrum naar Nederland zou komen. Ook Japan is bij de oprichting van het centrum betrokken. Het bericht VN-klimaatcentrum naar Rotterdam en Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x Voortvluchtige Italiaan opgepakt in Amsterdam21/09 09u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Een voortvluchtige Italiaan is door een speciaal rechercheteam gearresteerd op het Waterlooplein in Amsterdam. De Italiaanse autoriteiten zochten de 33-jarige man in verband met het lidmaatschap van de 'Ndrangheta (de Siciliaanse maffia) en ook voor de handel in drugs. Het bericht Voortvluchtige Italiaan opgepakt in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
39114
Gelezen:
33786
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven