vrijdag 17 november 2017, week 46


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u15
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
17/11 19u45  Kleine minnen op beurzen New York NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag overwegend kleine verliezen zien, waarmee een stapje terug werd gedaan van de koerswinsten een dag eerder. Beleggers verwerkten bedrijfscijfers en gegevens over de huizenmarkt in de Verenigde Staten. Tesla behoorde tot de blikvangers op Wall Street na de onthulling van een elektrische vrachtwagen. Het bericht Kleine minnen op beurzen New York verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 19u45  Operatie Pieter van Vollenhoven geslaagd AMSTERDAM (ANP) - Bij Pieter van Vollenhoven is vrijdag in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam met succes een melanoom verwijderd. Van Vollenhoven kon na de ingreep weer naar huis. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd bevestigd. Het bericht Operatie Pieter van Vollenhoven geslaagd verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 19u30  Minder geld dreigt voor publieke omroep DEN HAAG (ANP) - Als de reclame-inkomsten van de Nederlandse Publieke Omroep in dit tempo blijven dalen, heeft de NPO in 2019 ongeveer 60 miljoen euro minder te besteden. Volgend jaar kan het gat nog worden gestopt met geld uit een reservepotje, maar dat is daarna leeg. Het bericht Minder geld dreigt voor publieke omroep verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
17/11 19u30  Duitse protesten tegen ontslagen bij Siemens BERLIJN (ANP) - In verschillende Duitse steden zijn werknemers van Siemens de straat opgegaan om te protesteren tegen het plan van het technologieconcern om wereldwijd 6900 banen te schrappen, waarvan circa de helft in het thuisland. Bijna 2000 werknemers van Siemens deden mee aan de acties. Het bericht Duitse protesten tegen ontslagen bij Siemens verscheen eerst op Nieuws.nl.13 
17/11 18u45  Zwarte en blanke Piet in Sinterklaasjournaal HILVERSUM (ANP) - De Zwarte Piet is terug in het Sinterklaasjournaal. In de aflevering van vrijdagavond kwamen zowel een Zwarte Piet als een niet geschminkte vrouwelijke piet voor. Het bericht Zwarte en blanke Piet in Sinterklaasjournaal verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
17/11 18u15  Leerkracht kan in bedrijfsleven meer verdienen DEN HAAG (ANP) - Leraren in het basisonderwijs en burgerpersoneel van Defensie verdienen doorgaans minder dan mensen met een vergelijkbare baan in het bedrijfsleven. Wie bij de provincie, de rechterlijke macht, als agent of als militair werkt is juist beter af dan zijn evenknie die niet in overheidsdienst is, blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het bericht Leerkracht kan in bedrijfsleven meer verdienen verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
17/11 18u00  Opnieuw harde klappen Altice op Damrak AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is vrijdag met verlies gesloten, net als de beurzen in de rest van Europa. Kabel- en telecomconcern Altice kreeg weer een flink pak slaag op het Damrak door aanhoudende zorgen bij beleggers over de torenhoge schuld. Het bericht Opnieuw harde klappen Altice op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 18u00  Zilver Verbij, brons Krol op 1000 meter STAVANGER (ANP) - Nederland heeft bij de tweede wereldbeker schaatsen in Stavanger op de 1000 meter voor mannen twee medailles veroverd. Kai Verbij pakte zilver met een tijd van 1.08,47. Het brons was voor Thomas Krol (1.08,57). De Noor Havard Lorentzen, eerder op de middag de winnaar van de 500 meter, ging er opnieuw met het goud vandoor: 1.08,22. Het bericht Zilver Verbij, brons Krol op 1000 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 17u15  Kodaira wint ook op 1000 meter STAVANGER (ANP) - De Japanse schaatsster Nao Kodaira heeft bij de tweede wereldbeker in Stavanger ook de 1000 meter op haar naam geschreven. De 21-jarige rijdster zegevierde met een baanrecord: 1.14,33. Miho Takagi, haar landgenote en tegenstander in de laatste rit, eindigde als tweede in 1.14,79. Wereldkampioene Heather Bergsma uit de Verenigde Staten pakte brons met 1.15,04. Marrit Leenstra belandde evenals vorige week in Heerenveen op de vierde plek (1.15,36). Het bericht Kodaira wint ook op 1000 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 17u15  ‘Fout bij beelden arrestatie Henriquez’ DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) erkent dat de filmpjes van de fatale arrestatie van Mitch Henriquez van mindere kwaliteit zijn dan de beelden die door de advocaat van de nabestaanden deze week tijdens het strafproces zijn ingebracht. Van twee filmpjes zijn de betere beelden ,,per abuis' intern niet beschikbaar gesteld aan de samensteller van de compilatie, meldt het OM vrijdag. In het geval van het derde filmpje beschikte het OM niet over de scherpere versie. Het bericht ‘Fout bij beelden arrestatie Henriquez’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 17u15  Eén kaartje voor alle ov in en rond Amsterdam AMSTERDAM (ANP) - In de hele regio rond Amsterdam kunnen reizigers zonder ov-chipkaart vanaf begin volgend jaar anderhalf uur reizen op één kaartje van 6 euro. In die tijdsspanne kunnen ze gebruik maken van bussen, trams en metro's van de vervoerders GVB, Connexxion en EBS. Nu moet de reiziger nog per vervoerder een apart kaartje kopen. Het bericht Eén kaartje voor alle ov in en rond Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 17u00  De meest interessante weetjes en fabels over je ogen Onze ogen zijn een wonderlijk en complex orgaan, waarmee we elke dag beelden waarnemen. Soms Het bericht De meest interessante weetjes en fabels over je ogen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 16u45  Goffin tegen Federer na winst op Thiem LONDEN (ANP) - David Goffin heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de ATP World Tour Finals. De 26-jarige Belg was in twee sets veel te sterk voor de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-4 6-1. Goffin speelt zaterdag de halve finale tegen Roger Federer. Het bericht Goffin tegen Federer na winst op Thiem verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 16u45  Oud-schermer Kardolus (60) overleden ZOETERMEER (ANP) - Voormalig schermkampioen Oscar Kardolus is in een ziekenhuis in Delft op 60-jarige leeftijd overleden. Kardolus was al enige tijd ernstig ziek. Hij werd in zijn actieve loopbaan negen keer Nederlands kampioen sabelschermen en veroverde in teamverband liefst achttien nationale titels. Hij is de oudste zoon van voormalig bondscoach Kasper Kardolus, op 80-jarige leeftijd nog steeds actief als leraar in zijn eigen schermschool Zaal Kardolus in Zoetermeer. Het bericht Oud-schermer Kardolus (60) overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/11 16u45  Tom de Swaan commissaris bij DNB AMSTERDAM (ANP) - Tom de Swaan is benoemd tot commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hij was in het verleden onder meer financieel directeur bij ABN AMRO. Het bericht Tom de Swaan commissaris bij DNB verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 19u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Sock naar halve finale ATP Finals17/11 03u15 - Nieuws.nl: LONDEN (ANP) - Jack Sock is doorgedrongen tot de halve finales van de ATP Finals. Hij was donderdagavond in een spannende strijd om de tweede plaats in de poule te sterk voor Alexander Zverev: 6-4 1-6 6-4. Het bericht Sock naar halve finale ATP Finals verscheen eerst op Nieuws.nl.
16x Kinderen eten te weinig groente, fruit en vis17/11 03u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Slechts zo'n vier op de tien jonge kinderen in Nederland eten voldoende groente en fruit, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS over de afgelopen twee jaar. Iets meer dan de helft van de kinderen tussen de een en twaalf jaar eet voldoende vis. Volgens het CBS eten peuters vaker voldoende fruit, groente en vis dan oudere kinderen. Het bericht Kinderen eten te weinig groente, fruit en vis verscheen eerst op Nieuws.nl.
16x Uitspraak in oude Haagse moordzaak17/11 04u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Was het moord of niet? Alleen als de rechtbank in Den Haag bewezen acht dat Daniel E. met voorbedachten rade in 1990 Miriam Sharon in haar huis heeft vermoord, kan hij veroordeeld worden. Anders gaat de Israëliër vrijuit. Alleen moord is namelijk nog niet verjaard in deze bijna dertig jaar oude zaak. Het bericht Uitspraak in oude Haagse moordzaak verscheen eerst op Nieuws.nl.
13x Oktober vruchtbare maand voor cao-akkoorden17/11 13u00 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Met het afsluiten van 37 nieuwe cao's is de maand oktober een bijzonder vruchtbare maand gebleken. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN,die vaak optreedt als adviseur bij onderhandelingen, in een maandbericht. Met de overeenkomsten zijn vorige maand in totaal 600.000 werknemers aan nieuwe arbeidsvoorwaarden geholpen. Het bericht Oktober vruchtbare maand voor cao-akkoorden verscheen eerst op Nieuws.nl.
13x Duitse protesten tegen ontslagen bij Siemens17/11 19u30 - Nieuws.nl: BERLIJN (ANP) - In verschillende Duitse steden zijn werknemers van Siemens de straat opgegaan om te protesteren tegen het plan van het technologieconcern om wereldwijd 6900 banen te schrappen, waarvan circa de helft in het thuisland. Bijna 2000 werknemers van Siemens deden mee aan de acties. Het bericht Duitse protesten tegen ontslagen bij Siemens verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x ‘Jongeren overschatten zichzelf digitaal’17/11 05u45 - Nieuws.nl: HILVERSUM (ANP) - De helft van de Nederlandse jongeren overschat de eigen digitale vaardigheden. Uit onderzoeken van Kennisnet en Mediawijzer.net blijkt dat de meeste jongeren moeite hebben met het beoordelen van nepnieuws en het vinden van informatie online. Het bericht ‘Jongeren overschatten zichzelf digitaal’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x Zwarte en blanke Piet in Sinterklaasjournaal17/11 18u45 - Nieuws.nl: HILVERSUM (ANP) - De Zwarte Piet is terug in het Sinterklaasjournaal. In de aflevering van vrijdagavond kwamen zowel een Zwarte Piet als een niet geschminkte vrouwelijke piet voor. Het bericht Zwarte en blanke Piet in Sinterklaasjournaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Deel Paradise Papers openbaar17/11 07u00 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de Paradise Papers wordt vrijdag openbaar. De onderzoeksjournalisten van het consortium ICIJ zetten de gegevens om 14.00 uur online op de website Offshoreleaks.ICIJ.org. Daar staat ook al informatie uit eerdere lekken, zoals de Panama Papers. Het bericht Deel Paradise Papers openbaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Cel, tbs geëist voor ontvoering ‘jihadbruid’17/11 13u00 - Nieuws.nl: DEN BOSCH (ANP) - Tegen een 39-jarige Amsterdammer die een zestienjarig meisje dreigde mee te nemen naar Syrië voor de jihad is vrijdag drie jaar celstraf plus tbs geëist. Volgens de officier van justitie bij de rechtbank in Den Bosch werd het kwetsbare meisje uit Heesch (Noord-Brabant) gedwongen om met de man te trouwen en in Antwerpen vastgehouden als voorbereiding op een reis naar het strijdgebied. De aanklager beschuldigt de man van ontvoering en deelname aan een terroristische organisatie. Het bericht Cel, tbs geëist voor ontvoering ‘jihadbruid’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Minder geld dreigt voor publieke omroep17/11 19u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Als de reclame-inkomsten van de Nederlandse Publieke Omroep in dit tempo blijven dalen, heeft de NPO in 2019 ongeveer 60 miljoen euro minder te besteden. Volgend jaar kan het gat nog worden gestopt met geld uit een reservepotje, maar dat is daarna leeg. Het bericht Minder geld dreigt voor publieke omroep verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
39269
Gelezen:
50704
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven